O PIVOVARI (CARLSBERG CROATIA)

Carlsberg Croatia dio je danske pivarske grupacije Carlsberg koja je trenutno prisutna na više od 150 svjetskih tržišta. Uspjeh kompanije temeljen je na njenim uzbudljivim brendovima, motiviranim ljudima i bliskoj povezanosti s istinskim ljubiteljima piva.

Koprivnička pivovara, najnovija je, najmodernija i ekološki najnaprednija u Hrvatskoj. Svojim odgovornim ponašanjem postavili smo primjer za poslovanje u skladu s najvišim ekološkim standardima i kvalitete u cjelokupnom procesu proizvodnje, distribucije i prodaje piva. Carlsberg Croatia je jedina hrvatska pivovara s međunarodno potvrđenim integriranim sustavom upravljanja koji obuhvaća: 

ISO certifikate za standarde zaštite okoliša i kvalitete ISO 9001 i ISO 14001

ISO 22000 za integrirani sustav upravljanja sigurnošću hrane

ISO certificiran OHSAS 18001 sustav, koji definira zaštitu zdravlja i sigurnosti zaposlenika 

Naš uspjeh temeljimo ponajprije na našim zaposlenicima, timu od 320 odgovornih i ambicioznih profesionalaca, predanih ostvarivanju napretka i rasta svoje kompanije i svojoj ulozi u razvoju kompetitivne, uspješne i odgovorne industrije piva u Hrvatskoj.

Kao jedna od najvećih pivovara na hrvatskom tržištu, Carlsberg kroz svoje brendove donosi zabavu i osvježenje. Naš asortiman sastoji se od internacionalnih pivskih brendova Carlsberg, Tuborg, Holsten i cidera Somersby, te lokalnog branda – vrhunskog hrvatskog piva Pan. Pan kroz posljednjih nekoliko godina obogaćen širokom paletom podbrandova koji donose osvježenje za svačiji ukus, a uključuju Pan Lager, Pan Zlatni, Pan Tamni, Pan BEZ i Pan Radlere.

Na hrvatskom je tržištu Carlsberg Croatia također uvoznik i distributer za češke brandove Budweiser Budvar i Guinness. 

Kratki pregled povijesti Carlsberg Croatia pivovare:

1971: Osnovana Panonska Pivovara

1972: Počinje lokalna proizvodnja Tuborga pod licencom

1994: Carlsberg kupuje dionice Panonskoj pivovare

1997: Otvorena nova pivovara u Koprivnici

2002: Carlsberg postaje većinski vlasnik pivovare

2004: Panonska pivovara mijenja ime u Carlsberg Croatia

2008: Carlsberg Croatia preuzima upravljanje nad mađarskim i slovenskim tržištem.