Najnoviji, deveti model u paleti Volkswagena pojavio se tek početkom godine, ali je do danas – u jedva osam mjeseci - već postao hit ne samo kod nas, nego i u čitavoj Europi. Ovo su samo neki od razloga…

1  To je crossover

U prijevodu, križanac. Ni limuzina ni terenac. Negdje na pola puta. Sjedi se pet centimetara više nego u Golfu, taman dovoljno da se ne morate saginjati pri ulasku i izlasku te da u vožnji imate dobar pregled igre, pa da na vrijeme možete promijeniti traku ili skrenuti u sporednu ulicu i izbjeći gužvu. I da se osjećate sigurno.

 

2  Ime mu zvuči poznato

Slovom T počinju i svi ostali Volkswagenovi modeli iz kategorija crossover, odnosno SUV – Tiguan, Touareg i budući T-Cross. A nastavak Roc potječe od engleske riječi rock, jer njemački proizvođač novim modelom želi dobro prodrmati taj tržišni segment. Sve skupa, pak, neodoljivo podsjeća na T-Rexa.

 

3  Ima virtualni kokpit

Umjesto klasičnih instrumenata, T-Roc podatke o brzini, broju okretaja motora i količini goriva u spremniku, ali i gomilu drugih korisnih informacija (uključujući i navigaciju), prikazuje na ekranu visoke rezolucije.

 

4  Sam izbjegava nesreće

Kad ispod haube skriveni radar na cesti uoči da postoji opasnost od naleta na zaustavljeni automobil ili pješaka, prvo će upozoriti vozača, a potom će – izostane li njegova reakcija – i automatski zakočiti da bi u potpunosti izbjegao nalet ili barem umanjio posljedice.

 

5  I parkira se sam

Dovoljno je na ekranu odabrati željeno parkirno mjesto, pratiti naredbe koje govore kada trebate voziti prema naprijed, a kada u rikverc i pričekati da T-Roc savršeno proračunatim okretanjem upravljača parkira automobil poput pravog profesionalca.

 

6  Može se lijepo ušminkati

Krov i retrovizori u crnoj, a ostatak u Kurkuma žutoj? Nema problema. Ili krov u Black Oak smeđoj, a karoserija u Energetic narančastoj. Može i to. U ponudi je jedanaest boja karoserije i tri boje krova, odnosno ukupno 24 kombinacije, ali i desetak modela felgi, kombinacija presvlaka na sjedalima…